Inget jobb

Jag har ätit känguru. Det var helt okej, men eftersmaken var inte något vidare. (Josse, det smakade kött!) Jag har givit upp jobb, det blir nog inget jobb den här veckan heller och vi stannar ju bara tills på söndag. Vi jobbade sammanlagt 2 veckor, inte speciellt bra. Tydligen hamnade vi mitt emellan perioderna. Just denna perioden på året är det väldigt lugnt på farmerna. Det är mycket vänta. Det finns lite mandarinplockning och sånt lngre norr ut, men jordgubbsfarmerna är lugna. Det är planteringen, sedan väntar de på att börja plocka i juni. Det var osis att vi hamnade uppe i detta, men hur skulle vi veta? Jaja, vi har nog så vi klarar oss i alla fall. Det ordnar sig alltid. Synd bara, för det hade kunnat bli ganska goa pengar på farmen.

Människorna vi jobbade tillsammans med var helt underbara. Gladare människor får man leta efter! De vat ett gäng medelåldersmaorier från Cooks Islands som var för härliga. Jobbade fort som fasen. Emellanåt hörde man någon ropa:
- COME ON SWEDEN! YOU CAN DO IT!
Sedan skrattade alla i "Cooks gänget" och var glada skojade och hade sig, trots att åskskurarna gjorde oss kalla och blöta. Det var verkligen en upplevelse att testa på farmjobbet. Vi gjorde tydligen ett utav de tyngsta jobben. Rensa jordgubbsfält och plantera. Det var bra men tärande på kroppen. Jag är nöjd i alla fall. Vi fick till och med se två kängurur sista dagen! Alla låg och sov på väg till jobbet i bilen när jag började gapa och skrika om kängurur.

Annars... hm, vad gör vi? Äter sover, äter sover. Imorgon åker vi nog upp och går upp på ett annat utav bergen i Glass House Mountains.

Varför flyttar ni inte era whiners, tänker ni då. Jo, för vi bor för $40/vecka här. Om vi flyttar kommer vi få betala minst $140/vecka. Vi vill spara pengarna tills vi har vanen och kan åka runt, därför bor vi kvar här i gettot. Nu är det i alla fall bara en vecka kvar! jippi! Längtar!

Igår firade vi Ivos och Jeanette(som vi bor hos) födelsedagar. Vi fick först tårta till efterrätt och sedan åt vi födelsedagstårta efter det. Ja... de gillar mat här. Det var trevligt i alla fall :).


Ivo och Johanna :)


De tre födelsedagsbarnen Ivo Jeanette och Tomica

Snart är det van och förhoppningsvis lite roligare bilder igen!
Kram på er!!!
MalinPalin

Kommentarer
Postat av: EWA

VAd roligt med lite bilder. Har du inga från själva staden, byn eller vad det är? Sjunger du inte nu när ni inte kan jobba på farmen? Ni kan väl sjunga allihop. Körsång, stämmor och lite koreografi? Ni måste vara försiktiga när ni glider runt i bilen. Kramar i massor från mamma

2011-04-20 @ 21:33:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0