Glad påsk

Påskafton - klockan ringer 04.15, vi går upp och går till jobbet. Jobbade jättekort dag så det var inte så farligt. Vi var hemma redan klockan 11.00. De hade inte fått alla plantorna utan bara 70.000, så vi var klara väldigt fort.

Vi åkte hem duschade av oss all gegga som vi lyckats lagra på kroppen och sedan gick jag och johan och köpte LÖSGODIS(!!) på köpcentret. Det kostade $17, förjävla dyrt. Inte konstigt att folk inte köpter det här. Det smakade inte som svenskt godis iaf, lite smaklösare, men okej.

Sedan körde vår snälla granne ner oss till ett creek där jag och johan gick längs vattnet. Ivo och Johanna gick upp på berget för att kika istället. John skulle hämta oss två timmar senare. När jag och Johan satt och väntade på John så kom inte ivo och Johanna.. De hade inte kommit när John hade dykt upp heller. Vi väntade i yttlerligare 30 min, ingen kom. John tutade några gånger, ingen kom. Johannas bror som åkte med John började bli orolig och sprang upp för kullen och kikade och ropade. Ingen där. Johan sprang upp och letade.. det började bli mörkt och vi ville inte ha fyra vilse personer, så johan och Mellis kom tillbaka i mörkret. Ingen teckning på telefonerna. Vi åkte tillbaka och försökte få teckning, men de svarade inte på telefonerna. John hade åkt tillbaka och tittat om de hade hittat ut någon annan stans på vägen men han hittade ingen. Vi åkte hem igen, Rachel, Johns fru hade fått ett samtal från dem, de var vid ett samhälle där vi hade jobbat på en farm lite längre bort. John åkte dit, jag och johan stannade hemma. När John kom tillbaka igen var de redan hemma. De liftade hem. Tur att de kom hem igen, men kul sysselsättning på påskafton. not. Sedan var jag sur och irriterad och gick och la mig halv 9.

Nu har jag precis vaknat. Gick ut och satte på min dator för att skriva av mig lite. Hälsade på BigBoy som deras nyinskaffade hund heter. Jättefin. Sedan gick jag och satte på kaffe och gick ut igen, då blev jag glad. BigBoy stod uppe på matbordet och tittade på mig. Haha, det var så oväntat och konstigt så jag började skratta. Han visste mycket väl att han inte fick vara där. Tittade under lugg på mig en stund och sedan hoppade han ner. Busvovve.


Malin in da creek

Big Boy

Jordgubbsplantor

Några i det underbara farmgänget. Längst ut till höger har vi den störtsköna maori kvinnan. Det var hon som ropade "COME ON SWEDEN! YOU CAN DO IT!" hela tiden, underbar. Hon som squeezar mig är vår Supervisor, Sue, jättehärlig också! De andra är bara sköna arbetare.

Imorgon hämtar vi vanen!
/Malin

Mt Tibrogarga - "ett jävla högt berg"

Jag och Johan besteg Mt. Tibrogarga idag, det var spännande! Det var lite klättring och hasning till och med. Dock stod det att det var bara för "experienced rockclimber only". Betyder det att jag är en erfaren klippklättrare då, eftersom det inte var några katastrofer? Hm, kändes som en grov överdrift. Okej att det var en del klättring, men det var ju knappast så man behövde klätterredskap. Utsikten var fantastisk! Här kommer lite bilder:


Crocodile Dundee

Climbersarna skulle vara i Good shape också.

Johan climbar

Malin climbar

Utsikten

Man vet aldrig när man behöver plackers! Idag behövde vi den till melonen, eftersom vi inte hade någon kniv(inte för att jag påminde johan 3ggr innan vi gick) med oss.

Sedan fick jag syn på första Koalan! Vet inte vart Johan tog vägen undertiden?
Kändes nästan som när man väntar på jultomten och pappa går och köper tidningen
och ALLTID tyvärr missar tomten. Stackarna.

Avslutar med den vackra solnedgången. Tog bilden från tåget, så det är därför skuggan
förstör lite.

Vi hade en kanondag! Var gott att åka på utflykt i stället för att hänga i Caboolture.

Vi fick reda på att vi kunde jobba på Lördag(Påskafton!!!) nu idag. Lite sådär känns det
eftersom man typ gått och väntat på att leta påskägg och sånt(jag har hört att påsk-
kängurun ska vara i trakten), menmen det är bra med någon extra dags jobb innan vi
drar vidare. Så kanske att vi jobbar lördag söndag, så får vi ha det gott när vi åker runt
i vanen i stället!

/Malin 

Inget jobb

Jag har ätit känguru. Det var helt okej, men eftersmaken var inte något vidare. (Josse, det smakade kött!) Jag har givit upp jobb, det blir nog inget jobb den här veckan heller och vi stannar ju bara tills på söndag. Vi jobbade sammanlagt 2 veckor, inte speciellt bra. Tydligen hamnade vi mitt emellan perioderna. Just denna perioden på året är det väldigt lugnt på farmerna. Det är mycket vänta. Det finns lite mandarinplockning och sånt lngre norr ut, men jordgubbsfarmerna är lugna. Det är planteringen, sedan väntar de på att börja plocka i juni. Det var osis att vi hamnade uppe i detta, men hur skulle vi veta? Jaja, vi har nog så vi klarar oss i alla fall. Det ordnar sig alltid. Synd bara, för det hade kunnat bli ganska goa pengar på farmen.

Människorna vi jobbade tillsammans med var helt underbara. Gladare människor får man leta efter! De vat ett gäng medelåldersmaorier från Cooks Islands som var för härliga. Jobbade fort som fasen. Emellanåt hörde man någon ropa:
- COME ON SWEDEN! YOU CAN DO IT!
Sedan skrattade alla i "Cooks gänget" och var glada skojade och hade sig, trots att åskskurarna gjorde oss kalla och blöta. Det var verkligen en upplevelse att testa på farmjobbet. Vi gjorde tydligen ett utav de tyngsta jobben. Rensa jordgubbsfält och plantera. Det var bra men tärande på kroppen. Jag är nöjd i alla fall. Vi fick till och med se två kängurur sista dagen! Alla låg och sov på väg till jobbet i bilen när jag började gapa och skrika om kängurur.

Annars... hm, vad gör vi? Äter sover, äter sover. Imorgon åker vi nog upp och går upp på ett annat utav bergen i Glass House Mountains.

Varför flyttar ni inte era whiners, tänker ni då. Jo, för vi bor för $40/vecka här. Om vi flyttar kommer vi få betala minst $140/vecka. Vi vill spara pengarna tills vi har vanen och kan åka runt, därför bor vi kvar här i gettot. Nu är det i alla fall bara en vecka kvar! jippi! Längtar!

Igår firade vi Ivos och Jeanette(som vi bor hos) födelsedagar. Vi fick först tårta till efterrätt och sedan åt vi födelsedagstårta efter det. Ja... de gillar mat här. Det var trevligt i alla fall :).


Ivo och Johanna :)


De tre födelsedagsbarnen Ivo Jeanette och Tomica

Snart är det van och förhoppningsvis lite roligare bilder igen!
Kram på er!!!
MalinPalin

Bribie Island - camping

Inatt campade vi, med två Estländare från farmen, på Bribie Island. Eller kampade och campade, vi sov under bar himmel utan liggunderlag, med bara lakan. När jag gick och hämtade vatten  på kvällen såg jag en uggla, den satt mitt ute på gräsmattan, höll på att skita på mig. jag såg den inte för än jag var två meter ifrån den. Jätteläskig, såg inte vad det var först för det var massa konstiga skuggor och den såg inte alls ut som en fågel.

När vi skulle gå och borsta tänderna på toaletterna på kvällen var det gräshoppor överallt. Gräshoppor är det vidrigaste djuret som finns nästan. De satt 3 riktigt stora på lite olika ställen och så hoppa det runt massa svarta små överallt. En 15cm bönsyrsa satt utanför toaletterna på väggen. Den såg mest harmonisk ut där den satt. Sedan såg vi en till Kakaburra också. De har så brutalt stora huvuden. Huvudet är nästan lika stort som kroppen.

Vi eldade hela natten och vaknade när solen gick upp tidigt imorse. Det var väldigt vackert att se solen leta sig upp i horrisonten. Det var lite molnigt, men solen lös igenom dem.

 Jag och johan satte oss på stranden vid halv sju tiden och helt plötsligt tumlade några delfiner framför oss, bara en liten bit ut i vattnet. Jättehäftigt! Jag har aldrig sett en delfin förut. Vi är dock inte helt hundra på att det var delfiner. Det kan ha varit några valar också, men det såg ut som delfiner.

Det var ett spännande äventyr! Nu ska vi titta på film. Jag lägger upp en bild på en annan kompis vi såg häromdagen.

/Malin

Immse vimmse spindel

Det var mysigt att sitta och elda igen.

Här satt vi på morgonen och tittade på delfinerna.

RSS 2.0